Pitch mijn Bedrijf

Gratis reclame maken voor jouw bedrijf

Lactatiekundige Manouk

Mijn naam is Manouk van Dijck. Ik ben een gediplomeerde, geregistreerde en erkende lactatiekundige in Almere die ouders helpt tijdens de borstvoedingsperiode. Borstvoeding is een natuurlijk proces, maar soms gaat het niet vanzelf en kun je wel wat hulp gebruiken. Ik sta ouders bij met persoonlijke hulp op maat. 

Jouw persoonlijke lactatiekundige

Ik heb inmiddels al vele jaren ervaring met baby’s. Van origine ben ik verpleegkundige op de afdeling verloskunde (voorheen) en thans neonatologie verpleegkundige. Daar zorg ik voor premature baby’s of zieke pasgeborenen. Op beide afdelingen heb ik te maken met verschillende borstproblematiek. Drie jaar geleden heb ik de internationale opleiding tot IBCLC lactatiekundige gevolgd en heb ik mijn eigen lactatiekundige praktijk in Almere opgezet: Lactatiekundige Manouk.

Ik lever graag hulp op maat en bied persoonlijke aandacht aan mijn cliënten. Met mijn eigen twee dochters heb ik kunnen ervaren hoe het is om borstvoeding te geven. Ik begrijp de gevoelens die vrijkomen bij problemen rondom borstvoeding, ik weet tegen welke onzekerheden je als moeder aanloopt en welke vragen omhoog komen in deze fijne, maar soms moeilijke tijd. 

Ik geniet ervan wanneer ik zie dat moeder weer kan genieten tijdens het geven van borstvoeding en deze bijzondere momenten kan koesteren. Mijn doel is geslaagd als een moeder kan terugkijken op een fijn borstvoedingsavontuur. 

Daarom lever ik graag persoonlijke zorg: ik ben betrokken, ik heb mijn kennis paraat en sta klaar op het moment dat het even niet gaat zoals gehoopt en verwacht. 

Mijn werkwijze

Huisbezoeken genieten mijn voorkeur omdat ik dan goed mijn bevindingen kan observeren rondom de borstvoeding en waar nodig de mond anatomie van je baby kan observeren. Gevolgd met persoonlijke, passende adviezen. Tevens kan ik tijdens het huisbezoek de juiste tips en bijsturing geven waardoor het voeden al een stuk aangenamer kan voelen. 

Mij eerder inschakelen kan ook.  Bijvoorbeeld voor het geven van voorlichting over borstvoeding. Dit kan al tijdens je zwangerschap. Misschien was er eerder sprake van een onprettige ervaring met borstvoeding en kan een consult helpen voor verwerking en een betere voorbereiding bij een volgend kind. Tevens kan ik ondersteunen bij het prenataal afkolven van moedermelk. Ik kom graag bij je langs, maar je kunt ook een telefonisch consult of zelfs consult via WhatsApp/Zoom aanvragen. En natuurlijk kunnen overige vragen altijd gesteld worden.

Neem eens een kijkje op mijn website van Lactiatiekundige Manouk voor een kennismaking, of bekijk mijn Instagram pagina: lactatiekundigemanouk voor fijne tips en een beetje humor rondom de borstvoeding.